Solymosi Gábor duplázott - növelte előnyét a ranglistán

40 fővel rajtolt el Pécsen a Fordan 10-es Országos Bajnokság.
A rendkívül erős mezőny 14 órán át küzdött a legjobb helyezésekért.

Ritka az hogy a biliárd sportban papírformáról, vagy dominanciáról beszélhetünk. Ezúttal az a különleges helyzet állt elő, hogy a ranglista első 4 helyezettje végzett az első négy helyen, ráadásul pontosan abban a sorrendben, ahogy a ranglistán is elhelyezkedtek.
Ennek megfelelően a harmadik helyen Bezdán Attila és László Dániel végzett.

A 8-as pontszerzőn idén már egyszer összecsapott Solymosi Gábor és Varga Bence a Fordanban, most ismét létrejöhetett a korábbi döntő.
A számok Varga Bence mellett szóltak, hiszen úgy jutott el a döntőig, hogy mindössze 4 racket veszített, miközben 35 racket megnyert az 5 mérkőzése alatt.
Azt azért tudjuk, hogy ez a játék sokkal inkább szól a fókuszálásról mint a számokról. Solymosi Gábornak esze ágában nem volt a statisztikákkal foglalkozni, teljes erővel tette oda magát a döntőben.
Solymosi villámrajtot vett és Varga minden hibáját kihasználva meglépett 3:0-ra. Mint később kiderült, ezt az előnyét a döntő végéig meg tudta őrizni, magabiztosan végig vezetve húzta be az OB címet.
Érdemes visszanézni a címet jelentő döntő RACK-et. Jellemezte Solymosi Gábor formáját és magabiztosságát ezen a versenyen is.

Érdekesen alakul a bajnokság állása is:
Varga Bence 6 versenyből 5 esetben a dobogón végzett, így 600 pontot gyűjtött már idén, viszont Solymosi Gábor 4 dobogós helyezéséből 3 versenyt meg is nyert. Ezzel 625 ponttal továbbra is vezeti a ranglistát.

Köszönjük a részvételt és gratulálunk minden versenyzőnek!

Az év utolsó országos bajnoksága október 26-27-én Szegeden a Vegas Biliárd Pubban kerül megrendezésre, melyre már ITT lehet nevezni.
Majd ezt követi az év utolsó nyílt rendszerű nagyversenye a Tájfun Duplapontos Nagydíj Budapesten.

Ezúton is bíztatni szeretnénk a mezőnyt a részvételre, hiszen az idei év nagyban meghatározza a jövő évi támogatások mértékét.
Az egyesületi versenyben is vannak még lehetőségek.

Sikeres felkészülést és további eredményes versenyzést kívánunk mindenkinek!

Hajrá Biliárd!
Hajrá Pool Szakág!