Szolnoki Olivér Európabajnok 10-es játéknemben, irány a Világjátékok

22 év után van újra felnőtt Európabajnoka sportágunknak.

2002-ben Tot Sándor 8-as játéknemben szerezett felnőtt EB címet, most Szolnoki Olivér ért fel Európa csúcsára 10-es játékban.
Olivér mind a 8 mérkőzését veretlenül, 100%-os teljesítménnyel nyerte meg. 64 győztes rackel szemben, 39-et vesztett, ami mutatta elszántságát és magabiztosságát.

Óriási eredmény ez az Európabajnoki cím Magyarország számára is, de amit eddig csak kevesen tudtak, volt egy másik komoly tétje ennek a megmérettetésnek.
Nevezetesen, a mezőny két legjobb játékosa kvalifikálta magát a 2025-ös, Csengtuban, Kínában megrendezendő 12. Világjátékokra. Ez a világesemény biztosít lehetőséget azon sportok kiemelkedő versenyzőinek, akik nem olimpiai sportágakban bizonyítják tudásukat. 

Amire még nagyon büszkék lehetünk ezen az Európabajnokságon, hogy a Világjátékok kvalifikáció egy rendkívüli fordításon múlt:
Történetesen az elődöntőben a német Moritz Neuhausen már 5:1-re vezetett, majd 7:5-re, és ezzel a győzelem kapujában állt, amikor is Olivérnek már csak az az esélye maradt, hogy hiba nélkül lehozzon 3 racket.
Ez óriási bravúrral sikerült neki, így a nyomás egy része már le volt tudva a döntőben. Ennek megfelelően klasszis megoldásokkal sűrítve tudta behúzni az EB címet Olivér.

Csak hogy érzékeltessük, hogy ez az EB címen túl ez mekkora siker: pool biliárdban az egész világon 12 verenyző vehet részt a Világjátékokon, Európából mindössze 3 játékos.
Ami még most is szinte felfoghatatlan, hogy Joshua Filler  és Niels Feijen mellett egy magyar játékos képviselheti a kontinensünket és természetesen ezzel együtt Magyarországot is.

A Magyar Biliárd Szövetség és a Pool Szakág is gratulációját fejezi ki Szolnoki Olivérnek.
Örülünk hogy a részesei és támogatói lehettünk ennek a kimagasló sikernek.
Irány a világjátékok!
Addig is eredményes versenyzést és sikeres felkészülést kívánunk!

Az eredményhirdetés 06:30-tól tekinthető meg.