2024-ben Solymosi Gábor a 8-as játék országos bajnoka

Solymosi Gábor számára éppen úgy kezdődött az őszi évad, ahogy a tavaszi: 8-as játéknemben ismét behúzta a győzelmet.

42 fő nevezett az ősz első országos bajnokságára és örömmel konstatálhattuk, hogy ismét van hölgy és ifjúsági induló is a mezőnyben.
Kukoricza Emesét sokéves kihagyás után köszönthettük újra a mezőnyben. Külön öröm, hogy jelenlétével színesíti a mezőnyt.
A fiatalok közül Bernáth Atilla először indult nagyversenyen és nem is akár hogyan: a ranglista 6. helyezett Ujfalusi Pétert sikerült azonnal első mérkőzésén legyőznie, ezzel jelezve, hogy megérkezett a mezőnybe.
Gyaraki Ádám fejlődése is rendkívül bíztató, aki ezúttal egészen a negyeddöntőig menetelt, ahol csak Mikó Balázs tudta legyőzni az éremért folyó csatában.

Az elődöntőkben Bezdán Attila Varga Bencét, míg Solymosi Gábor Mikó Balázst győzte le.
A bajnoki címért a verseny második és negyedik kiemeltje csatázhatott, amire akár azt is mondhatnánk, hogy bejött az egyik papírforma, de ez ezúttal közel sem volt ilyen egyszerű.
A verseny előtti estén Bezdán Attila jelezte a szervezőknek, hogy rendkívül nehéz helyzetbe került, mivel előző napon elveszítette édesapját. Nyilván egy ilyen helyzetben sokan a visszalépés mellett döntöttek volna, de Attila vállalta azt a kockázatot, hogy esetlegesen nem tudja végigjátszani a versenyt, vagy akár valamelyik mérkőzését sem. Attila elmondta nekünk, hogy édesapja biztosan az indulása mellett döntött volna, így ezt a döntőt és ezüstérmet neki szeretné ajánlani.

A győztes Solymosi Gábor nyilatkozatában elmondta, hogy a jó játékához nagyban hozzájárultak a kezdései, mivel szinte minden esetben el tudott indulni ezekből.
A döntőre kissé elfáradt ugyan, ő is tudta, hogy ellenfele sokkal nehezebb helyzetben van nála, és ez kicsit mindekttőjük játékára rányomta a bélyegét.
Gábor külön kiemelte, hogy Mikó Balázs elleni elődöntő mérkőzése volt a csúcspont számára, mivel a 8-as játék taktikai szépsége ezen a mérkőzésen mutatkozott meg leginkább.

A mérkőzés visszanézhető IDE kattintva.

Solymosi Gábor ezzel a győzelmével az összetettben is átvette az első helyet, igaz mindössze a minimális 5 ponttal. Ennek tükrében komoly hajrá várható Varga Bencével az összetett bajnoki címért, de azért ne írjuk le a többieket sem, hiszen számtalan meglepetésre volt már példa sportágunkban. 

Összeségében elmondható egy rendkívül erős mezőny indult az idei OB-n. Fegyelmezett és igazi sport hangulatban zajlott a verseny. Voltak drámai és megható részei is a versenynek, reméljük rossz érzést senki sem vitt haza.
A díjakat Steinecker Péter adta át az elnökség nevében.

Gratulálunk a résztvevőknek és a helyzetteknek!

Folytatás október 5-én Pécsett a Fordanban. Nevezni IDE kattintva is tudtok.

Sikeres felkészülést kívánunk mindenkinek!

Hajrá Biliárd
Hajrá Pool Szakág