Szegedi győzelem Szegeden a 9-es pontszerzőn

Számtalan meglepetéseredmény és rengeteg kimagasló teljesítmény jellemezte a 2024-es szezon szegedi 9-es versenyét.

56 versenyző gyűlt össze a két napos megpróbáltatáson, melyet Szegeden a Vegas Pub-ban rendeztek.
Remete Gábor szákági  elnök nyitotta meg a versenyt, melyben kifejezte elismerését a Vegas Pub és az SZBSE együttműködéséért. Újrahúzott asztalok, remek kiszolgálás, két elhivatott játékvezető és még számtalan olyan intézkedés, melyeknek köszönhetően professzinonális körülmények közt kezdődhetett meg a verseny. 
Mint azt már sokszor tapasztaltuk, Szegeden a legerősebb a játékos állomány, így ebből a szempontből talán nem meglepetés a szegedi győzelem. A győztes kiléte viszont annál inkább. Lackó Lénárd neve azért ismert azok közt akik a csapatversenyzésben jártasak, hiszen a többszörös magyar bajnok SZBSE NB I-es csapatának tagja. Lénárd úgy döntött most az egész magyar mezőnyben mutatja meg képességeit. 

A meglepetés eredményeket talán az jellemzi, hogy a ranglista első négy helyezettje közül mindössze Solymosi Gábornak sikerült bejutnia az elődöntőbe. Nagy Csaba legyőzte Varga Bencét, majd Habó Alex mutatta meg neki, hogy visszatért a mezőnybe és számolni kell vele. Ifj. Mirk Tibortól megszokhattuk a remek teljesítményt, csak a győztesnek sikerült megállítania az elődöntőben.

Erdélyi Gábor ezen a hétvégén nagyon komoly játékot tett le. A verseny elejétől kimagaslott a játéka, ahol még simán nyerte a mérkőzéseket, majd a végjátékokban teljesített szinte hibátlanul. Ennek köszönhetően a torna legjobb mérkőzését játszva győzte le Solymosi Gábort az elődöntőben. Ezen a mérkőzésen már 6-1 arányba vezetett Erdélyi, amikor Solymosi mindent egylapra feltéve gyakorlatilag 5 asztalt hiba nélkül végig lőtt, így 6-6-ra egyenlítve. A végjátékban egyetlen hiba elég volt Solymositól, amit ki is használt Erdélyi és megérkezett a döntőbe. 
A mérkőzés megtekinthető ITT. 

Lackó lendületét nem törte meg semmi. Bezdán Attila és ifj. Mirk legyőzése után a döntőben, az érezhetően fáradtabb Erdélyi Gábort a tőle megszokott lenülettel vette le az asztalról. Ezzel az is eldőlt, hogy ismét szegedi győztesnek adhatott át szakági kupát ezúttal Derék Zoltán úr, az SZBSE képviseletében.

Összességében azt elmondhatjuk, hogy egy remek hangulatú, magas színvonalú, egészen kitünően szervezett versenyt köszönhettünk a Pool Szakág és az SZBSE együttműködésének.

Gratulálunk a résztvevőknek és a szervezőknek!

Hajrá Szakág!
Hajrá Biliárd!

Nincs elérhető leírás.

Nincs elérhető leírás.Nincs elérhető leírás.