Erős mezőny, 67 induló és Varga Bence győzelem Budapesten a 10-es pontszerzőn

67 nevezővel startolt el az MBSZ - Pool Szakág 10-es pontszerző verseny a Tájfunban.

Petre Gábor elnökségi tag beszédében kiemelte, hogy a versenyek népszerűsége közös siker és újabb lehetőségeket nyit meg a mezőny pozitív hozzáállása.

A magas résztvevő számot már-már megszokhattuk, de ezúttal elképesztő játékerő is társult a népes mezőnyhöz.
Több nagy múltú visszatérő játékos is megtisztelte a versenyt, hiszen Mikó Balázs és Kojsza Zoltán neve a nevezők közt tovább erősítette a már így is nemzetközi erősségű élmezőnyt.

Gyakorlatilag 8-10 játékos is győzelmi esélyekkel indulhatott a versenyen, de akadt meglepetésjátékos is bőven a mezőnyben.

Ezúttal Pataki Tamás és az "A" ligában újonc Ottlakán Márk szállította a verseny kiugró eredményeit.
Több meglepetés is született persze, a teljesség igénye nélkül pár eredményre felkaptuk a fejünket.
Baláti Róbert elképesztően magas szintű játékkal verte meg Varga Bencét rögtön az első fordulóban, ami azért mutatta a mezőny erősségét.
Érdemes megemlíteni Hirka Krisztiánt aki Nagy Csabát állította meg a 16-ba jutásért, vagy Tóth Lászlót Gyömrőről, aki a szintén kiemelt Bezdán Attilát győzte egy hill-hill mérkőzésen.
Haller Zoltán a jó formájának köszönhetően egészen az 5. helyig menetelt. Kis Krisztiánt már megszokhattuk az élmezőnyben, aki ezúttal sem okozott csalódást. Jó játéka a harmadik helyhez volt elég.

Kojsza Zoltán több mint 5 év után indult újra hazai versenyen. A tapasztaltabb versenyzők azért tudták, hogy nem akárkivel állnak szemben. Ennek megfelelően a döntöig nem talált legyőzőre, pedig még a felszerelését is verseny közben kellett megszoknia.
Varga Bencére ébresztőként hatott a nyitókörös veresége, mert fokozatosan javuló játékával zsinórban 7 győzelmet aratott és ezzel vígaszágról megszerezte idei első szakági győzelmét.
A sok meglepetésnek és a riválisai botlásának is köszönhetően ezzel a győzelemmel a ranglista élére ugrott, de Solymosi Gábor minimális különbséggel követi őt.

A színvonalas döntő visszanézhető IDE kattintva.

Következő versenyünk a 14/1 játék Országos Bajnoki címét fogja eldönteni.
Érdemes már most nevezni erre az igazán különleges játékra, hiszen az egyik legjobb fejlesztő játéktípus tért vissza a hazai vérkeringésbe.

Azzal, hogy minden versenyen vannak kiugró egyesületi szereplések, az egyesületek közti viadal is szorosabb a vártnál.

Köszönjük a részvételt és a színvonalas mérkőzéseket!

Hajrá Biliárd!
Hajrá Szakág!