2024 szezonnyitó verseny - Solymosi Gábor győzelmével

Az év első versenyét Remete Gábor elnök és Petre Gábor elnökségi tag nyitotta meg, dióhélyban felvázolva az elnökség terveit és elképzeléseit.
A megnyitón és itt is el kell hangozzon az a törekvés, miszerint minden versenyző, egyben támogatója is a sportágunknak. Nem kizárólag a nevezési alapot növeli a nevezésük, támogatják az egyesületüket, az edzőket és az ifjúsági alapkoat is.
A mezőny tapssal fogadta a rendezvény megnyitóját, majd ebben a jó hangulatban kezdődött meg az országos verseny.

A 61 fős mezőny rekordnak számított Pécsen az új érában. Jó hír hogy láthattunk új versenyzőket, de sok visszatérő játékost is köszönthettünk a mezőnyben.

Az élmezőny 5 játékosa komoly erődemonstrációt tartott a negyeddöntőkig. Varga Bencét, Solymosi Gábort, Bezdán Attilát, Nagy Csabát és László Dánielt nem tudták megállítani a többiek.
Azért a mezőny erősségére jellemző, hogy megszorítani viszont többeknek is sikerült némelyiküket, ami azért azt sejteti, hogy lesznek idén még meglepetések.

A rendkívül szoros végjátékokat követően a dobogó első helyére Solymosi Gábor állhatott, aki egy rendkívül izgalmas és különleges döntőben tudta legyőzni Varga Bencét.
Érdekesség, hogy Solymosi Gábor ezzel a győzelmével egyben jubilált is, hiszen éppen 25 évvel ezelőtt nyerte első magyar bajnoki címét Pécsett.
A verseny 3. helyét Nagy Csaba és László Dániel szerezték meg, akik remek versenyzéssel nem sokkal maradtak le a döntőről. 

Aki lemaradt volna a döntőről, erősen javasolt annak az újranézése (de a végjáték mindenképpen), mert 5:5-nél és 6:6-nál is klasszismegoldásokat szállítottak a versenyzők.

A DÖNTŐ

A verseny Youtube díjas lökését Baláti Róbert szállította számunkra.

Lassan hagyomány, hogy egy-egy versenyen, olyan sportszerű esemény történik ami említést érdemel.
Ezúttal László János tett olyan gesztust Tóth László ellenfelével szemben amit a szakág vezetése egy ingyenes szegedi nevezéssel ismer el.
Történt ugyanis, hogy a 6 nyertig folyó mérkőzésen, 5:5-ös eredménynél döntő rackben, Tóth László már a fekete golyóra lökött, ami a szokásosnál is nagyobb kontakthibáva ment a zseb mellé.
László János gondolkodás nélkül felajánlotta a döntő játszma újrajátszását, melyet Tóth László korrekt pacsizással elfogadott.

Csak remélhetjük, hogy az idei év ehhez hasonló hangulatban és színvonalban zajlik majd le, mert akkor jó esélyünk van, hogy új lehetőségek nyíljanak sportágunkban.

És! Ne felejtsetek el feliratkozni:

A Pool Szakág hivatalos Facebook oldala
A Pool Szakág hivatalos Youtube csatornája

Hajrá Szakág!
Hajrá Biliárd!